ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ

Thursday, October 18, 2007

Manu Chao y Radio Bemba Sound System y Mano Negra!


Ο Manu Chao στη Στοκχόλμη, 14 Οκτωβρίου 2007. Η καλύτερη συναυλία που έχω παρακολουθήσει ποτέ στη ζωή μου. Έχοντας δει τον Steve Wynn στο Ρόδον να μου χαρίζει μια από τις πιο αξέχαστες νύχτες της ζωής μου παίζοντας αρκετά τραγούδια των Dream Syndicate, δεν περίμενα ότι κάποια άλλη συναυλία θα μπορούσε να ξεπεράσει εκείνη τη βραδιά. Και όμως, ευτυχώς συνέβει.

Επί 2 ώρες παρακαλάγαμε τον Manu Chao να παίξει και άλλο, στο τέλος ευχόμασταν να μην συνεχίσει γιατί δεν θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί! Δύο ώρες τρελό χοροπηδητό που με άφησε στα πρόθυρα καρδιακής προσβολής περισσότερες από μία φορές. Με ελάχιστα τραγούδια (παραδόξως) από τον καινούριο του δίσκο, αρκετά από Mano Negra και μια καλή δόση από παλαιότερους προσωπικούς του δίσκους, αλλά και το χαρακτηριστικό πέρασμα από τραγούδι σε τραγούδι χωρίς καμία παύση, ολόκληρη η συναυλία ήταν ένα ατελείωτο πάρτυ.

Αποκορύφωμα της βραδιάς η στιγμή όπου, ενώ ο Manu λέει μια από τις πολλές καληνύχτες του και το συγκρότημα γνωρίζει την αποθέωση από 10000 κόσμο, ξαφνικά αλλάζει θέσεις με τον τύπο που έπαιζε κρουστά λέγοντας: "One last song ... from the middle east ... with love!" Και αρχίζει αυτή η χαρακτηριστική εισαγωγή που συχνά καταριόμουν που δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να ακούσω ζωντανά, με τον Τάσο να φωνάζει στο αυτί μου αυτό που δυσκολευόμουν ακόμη να πιστέψω ... "Sidi H' Bibi" και ακολουθεί ένας ανεπανάληπτος χαμός!

Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι πότε θα έχω την ευκαιρία να τον ξαναδώ ζωντανά, ακόμα και αν χρειαστεί να ταξιδέψω στην άλλη άκρη του κόσμου.

This World Go Crazy!