ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ

Friday, October 07, 2005

Broken Flowers (Ροζ Κατά Προτίμηση)

Η βραδυνή έξοδος χτες περιελάμβανε κυρίως μια στάση στον αγαπημένο μου κινηματογράφο για να δω το πολυαναμενόμενο Broken Flowers του Jim Jarmusch. Η ταινία έχει πιο "λεπτά" νοήματα από ότι περίμενα και μάλλον πρέπει να τη δω ξανά πολύ σύντομα. Αυτό που με ξάφνιασε ευχάριστα είναι το πόσο καλά ο Jarmusch κινηματογραφεί το πρόσωπο του Bill Murray ή αν θέλετε το πόσο καλά χρησιμοποιεί ο Murray τις εκφράσεις του. Αξιοσημείωτο επίσης ότι ο κεντρικός χαρακτήρας μπορεί να παρουσιάζεται αδιάφορος και συναισθηματικά κενός, αλλά ποτέ αντιπαθητικός. Από την ταινία δε λείπουν βέβαια και οι "περίεργοι" χαρακτήρες, που αποτελούν πλέον μια από τις υπογραφές του Jarmusch. Ένας από αυτούς, η Λολίτα, αποτελεί το καλύτερο παραδείγμα "Nominative Determinism" (ή για την ακρίβεια Aptronym) που έχω συναντήσει πρόσφατα. Τέλος, για μια ακόμα φορά με εντυπωσίασε το soundtrack. O Jarmusch αναδεικνύεται και πάλι (μετά το φοβερό soundtrack του Ghost Dog) σε δεξιοτέχνης του να "ντύνει" σκηνές της ταινίας του με την κατάλληλη μουσική (ακούστε οπωσδήποτε το "Yegelle Tezeta"). Αυτός και οι Coen Brothers μου έρχονται άμεσα στο μυαλό με αυτό το χάρισμα που συμπληρώνει τέλεια τη σκηνοθετική τους ματιά. Από τα highlights της ταινίας και οι φόρμες με πορτοκαλί ή κόκκινες ρίγες. Να πάω να αγοράσω μία?

4 Comments:

  • Κοίτα εδώ
    και μίσησε κοινό και κριτικούς. Απόδειξη πλέον ότι πρόκειται για Τζαρμικό αριστούργημα.

    By Blogger QarcQ, at Sat Oct 08, 04:30:00 AM 2005  

  • εγω το ειδα χτες και με μιση καρδια κιολας γιατι με ειχαν πρηξει καποιοι γνωστοι οτι ειναι μετριο...επαθα πλακαααρα (για να μιλαμε κ με επιστημονικους ορους)ο μαρει θεος.τρομερη ικανοτητα, για εμενα να μενει ακινητος κι ομως να προκαλει τοσο γελιο.Για τις μουσικαρες δεν θα πω τπτ κριμα που ειναι Κυριακη κ ειναι κλειστος ο Ναος στην Πανεπιστημιου.

    By Blogger CD, at Sun Oct 09, 09:29:00 AM 2005  

  • Για το soundtrack θα κάνω και εγώ ένα ταξιδάκι στο δισκοπωλείο από εβδομάδα. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην τρέχω όπως όταν βγήκε το "Ghost Dog", αφού τότε είχαν κυκλοφορήσει δύο διαφορετικά CD, το ένα χωρίς τις τραγουδάρες του RZA. Τελικά δεν άντεξα και έβαλα κάποιον να μου φέρει το "καλό" CD από την Ιαπωνία.

    By Blogger Qfwfq, at Sun Oct 09, 10:33:00 AM 2005  

  • oups!k egw exw to ost tou ghost dog alla den iksera oti epaize kati tetoio...xmmmm

    By Blogger CD, at Sun Oct 09, 08:45:00 PM 2005  

Post a Comment


 Subscribe to Post Comments [Atom]



 << Home