ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ

Tuesday, October 18, 2005

Can I Buy A Smoke?

Είναι Κυριακή πρωί, γύρω στις 10:00. Ο "R" κάθεται βολικά σε μια γωνιά του μικρού cafe και κοιτάζει μελαγχολικά έξω από το παράθυρο το συννεφιασμένο ουρανό. Κάπου κάπου ρίχνει μια κλεφτή ματιά στη σερβιτόρα. Σε λίγο αρχίζει να ακούγεται από τα ηχεία η σπαρακτική φωνή του Jeff Buckley. Κοιτάζει τη σερβιτόρα που του σκάει ένα χαμόγελο, χαμογελάει και αυτός. "Το έβαλε τελικά", σκέφτεται.

Ένας τύπος από την απέναντι γωνιά του δωματίου, ας τον πούμε "J", αρχίζει να περπατάει προς το μέρος του "R", στην αρχή διστακτικά, μετά πιο θαρραλέα. Στα δάχτυλα του δεξιού χεριού "κουδουνίζει" μερικά κέρματα. Ο "R" του ρίχνει μια άγρια ματιά. Ο "J" κοντοστέκεται, το ξανασκέφτεται για ένα δευτερόλεπτο, αλλά αποφασίζει να συνεχίσει. Δείχνει το πακέτο πάνω στο τραπέζι μπροστά από τον "R".

J:  "Can I buy a smoke from you?"
R:  "Sure. That will be 5 bucks."
J:  "5 bucks?"
R:  "Yes."
J:  "Just for one cigarette?"
R:  "If you buy two, I 'll give you a better price."
J:  "How much?"
R:  "9.99!"
J:  "Are you kidding me?"
R:  "No. So, are you going to buy any or not?"

Ο "J" προσπαθεί να αρθρώσει κάποια λέξη αλλά δεν μπορεί. Ο "R" ανοίγει επιδεικτικά το πακέτο, βγάζει αργά ένα τσιγάρο, κοιτάζει κατάματα τον "J" και φέρνει το τσιγάρο στο στόμα. Το ανάβει, τραβάει μια τζούρα και αρχίζει να κάνει κυκλάκια στον αέρα με τον καπνό. Ο "J" κοιτάζει τριγύρω στο δωμάτιο ανήσυχα. Δεν υπάρχει ψυχή. Κάνει να γυρίσει από την άλλη για να φύγει.

R:  "You know something?"
J:  "What is that?"
R:  "If you had just asked for it without offering to pay,
     you would now be enjoying a cigarette!"

Ενώ ο "J" στέκεται αποσβολωμένος προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, ο "R" σηκώνεται, πλησιάζει προς τη σερβιτόρα που κρυφογελάει πίσω από το μπαρ, της δίνει το τσιγάρο (αυτή το σβήνει αμέσως στο κοντινότερο τασάκι), σκύβει πάνω από τον πάγκο και πατάει το repeat στο στερεοφωνικό.

0 Comments:

Post a Comment


 Subscribe to Post Comments [Atom]



 << Home