ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ

Tuesday, October 11, 2005

Have You Read Any Good BLOOKS Lately?

Λοιπόν, ποιο είναι το αγαπημένο σας blook? Καλά διαβάσατε. Δεν εννοώ book αλλά blook. Φαίνεται πως η νέα καινοτομία στο χώρο του βιβλίου είναι τα blooks, βιβλία δηλαδή που βασίζονται σε blogs:

blook n. blook. A printed and bound book, based on a blog (cf. web log) or website; a new stage in the life-cycle of content, if not a new category of content and a new dawn for the book itself. [der. Eng. book, a bound collection of sheets of paper; blog (abbrev. web log, an internet journal, diary or personal website)]

Μόλις ανακοινώθηκε το "Lulu Blooker Prize" (κατά το γνωστό Booker Prize), ο πρώτος διαγωνισμός για τη βράβευση των καλύτερων blooks. Αν λοιπόν πιστεύετε ότι είστε ο Bukowski των blogs, γιατί να μη δοκιμάσετε την τύχη σας? Δεν χρειάζεται καν να πληρώσετε τίποτα και το βραβείο περιλαμβάνει μέχρι και $2000. Θα πρέπει όμως το βιβλίο να έχει εκδοθεί και τυπωθεί πριν από τις 30 Ιανουαρίου 2006 (δηλαδή e-books δεν γίνονται δεκτά), αλλά πάντα μπορείτε να το εκδόσετε και μόνοι σας. Το μόνο ίσως πρόβλημα για τους Έλληνες bloggers είναι πως ένας από τους όρους του διαγωνισμού είναι ότι τα blooks πρέπει να είναι στα Αγγλικά. Με το ταλέντο όμως που υπάρχει στην ελληνική blog-όσφαιρα, προβλέπω σύντομα να διοργανώνεται και διαγωνισμός για το καλύτερο ελληνικό blook.

0 Comments:

Post a Comment


 Subscribe to Post Comments [Atom]



 << Home