ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ

Saturday, November 12, 2005

Το Ονειρο Του Σκύλου

Παρότι περίμενα αρκετό καιρό για να μπορέσω να δω αυτή την ταινία, άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω. Γι' αυτό και την είδα δύο φορές, συνεχόμενες. Μη σας ξεγελάει η αφίσα, δεν είναι ούτε σεξοκωμωδία ούτε σαχλοκωμωδία, από αυτές που καταναλώνει σαν το pop corn ο ελληνικός κινηματογράφος (άντε, να μην αναφέρω ονόματα και έχουμε δράματα). Πολύ δε περισσότερο, δεν είναι η "first Greek sci fiction movie", όπως διαβάζω στο μοναδικό σχόλιο στο imdb.com! Μάλλον ο φίλος/φίλη το μπέρδεψε με το "Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά", αν και εκεί ήταν σίγουρα εσκεμμένο ένα στυλ b-movie. "Το όνειρο του σκύλου" του Άγγελου Φραντζή βγήκε κατευθείαν από τη σχολή του David Lynch. Όσοι πιστοί, προσέλθετε. Η ακολουθία στην αρχή, πριν πέσει ο τίτλος, είναι όλα τα λεφτά και η κίνηση της κάμερας σε όλη τη διάρκεια της ταινίας απλά άπαιχτη. Δε θα αρχίσω να περιγράφω και να αναλύω τι γίνεται. Εξάλλου, αν ψάχνετε για συμπαγή ιστορία ασχολείστε με λάθος ταινία. Για ονειροπόλους και ποιητές είναι, αλλά έχει κάτι και για άυπνους σαν εμένα (ήδη άρχισα να κυκλοφορώ με μια φωτογραφία στο χέρι). Δεν μπορώ πάντως να μην αναφερθώ στο soundtrack από τους onefingermusic. Τον Χρήστο Λαϊνά ομολογώ ότι δεν τον έχω ξανακούσει, αλλά τον Coti K τον ήξερα από την εποχή των Στέρεο Νόβα ήδη. Τέλεια μουσική υπόκρουση και όποιος έχει ακούσει τις προσωπικές δουλειές του Coti K, μάλλον θα συμφωνήσει ότι δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή για τη συγκεκριμένη ταινία. Από ένα βασανιστικό βουητό που στοιχειώνει ακόμα τα ηχεία μου, μέχρι το πιο ζωηρό πιάνο σε άλλες σκηνές, οι ήχοι ταιριάζουν απόλυτα με την ατμόσφαιρα της ταινίας.

Με δυο λόγια, φοβερή ταινία.

p.s. Εξαιρετική ατάκα από την ταινία: "Ο άνθρωπος είναι δύσκολο να καταλάβει την κίνηση σε μια συνέχεια".

p.s.2. Το γιατί ο σκύλος δεν έφαγε τη γαλοπούλα το έπιασα τη δεύτερη φορά. Εντάξει, έβλεπα την ταινία και αργά το βράδυ, past my bed time!

p.s.3. Όποιος έχει το "Polaroid" του ίδιου σκηνοθέτη από το 2000, ας το στείλει προς το μέρος μου.


9 Comments:

  • a-haaa oxi den tin exw dei...nomiza oti einai patata...alla twra me evales na...

    se afti tin fwtografia den exw vgei kali,na pareis tin alli pou eimai sto limani..min tin deixneis se astunomikous me anazita i interpol..(asteiaki)

    By Blogger CD, at Sun Nov 13, 10:18:00 AM 2005  

  • Ποια από τις δύο photos σου μοιάζει δηλαδή? Η ίδια ηθοποιός είναι αλλά έχει μεγάλη διαφορά. Όχι τίποτα άλλο, να ξέρουμε ποια θα κάνουμε αφίσα πάνω από το κρεβάτι μας!

    By Blogger Qfwfq, at Sun Nov 13, 05:49:00 PM 2005  

  • ;] robotiko xamogelo mes tin agapi

    By Blogger CD, at Sun Nov 13, 07:43:00 PM 2005  

  • Α, επιτέλους κι άλλος ένας που εκτίμησε το Όνειρο του Σκύλου. Αν μετράω καλά, τώρα πρέπει να είμαστε, κάτσε να δω... ναι, δύο.

    Το Polaroid κυκλοφορεί στα βιντεοκλάμπια, βάλε πίσω την Αμελί και σύρσου.

    By Blogger verbal, at Mon Nov 14, 06:51:00 PM 2005  

  • Και δύο καλά είναι. Σε λίγο θα γίνουμε χίλιοι, η δύναμη των blogs!!!

    Τo polaroid θα το ψάξω σε video αρκεί να βρω δύναμη να βγω από το σπίτι. Αν και ελπίζω να με ξελασπώσει το Ιντερνετ και η πιστωτική μου κάρτα.

    By Blogger Qfwfq, at Mon Nov 14, 07:44:00 PM 2005  

  • 1000 tha ginoume siga siga.. molis eida tin tainia, TRELATHIKA!! o,ti kalitero exo dei apo elliniko cinema! vrethika sto blog sou apo to google, psaxnontas na vro sxolia gia tin tainia, afou me apagoiteuse to imdb!!

    k to blog sou fainetai poli endiaferon, aurio sti douleia tha to ksekokkaliso!

    gia tin iperoxi mousiki, na prostheso mono oti stous titlous telous akoume tin carla bruni, italidogallida montelo kai tragoudopoios! (foveros sindiasmos..)

    kalinixta.. mallon tha ta ksanapoume..

    vaso bxl

    By Anonymous Anonymous, at Tue Mar 07, 12:39:00 AM 2006  

  • Βάσω, ευχαριστώ για το σχόλιο. Για την ταινία ότι άλλο και να πω θα είναι λίγο.

    Πράγματι φοβερός ακούγεται ο συνδυασμός για την carla bruni, θα ψάξω περισσότερες πληροφορίες.

    Αν βρεις κάτι άλλο ενδιαφέρον στο blog και θέλεις να τα ξαναπούμε, εδώ είμαστε :-).

    By Blogger Qfwfq, at Tue Mar 07, 05:46:00 PM 2006  

  • oreo post. me evales se skepsi na tin do tora.. :)

    By Blogger nkour, at Sun May 13, 04:17:00 PM 2007  

  • Γειά...Το Polaroid δ λέει κ πολλά, σίγουρα όχι συγκρινόμενο με το Όνειρο Του Σκύλου. Τυχαία είδα κ εγώ το blog σου, όπως κ η vaso bxl. Ήταν στην προβολή της ταινίας από την Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την προηγούμενη Δευτέρα και ο ίδιος ο Φραντζής, οπότε είχαμε δει το Polaroid για να υπάρχει μια επαφή με τη δουλειά του.
    P.S: Κ.Ο.Π.Ιτες ποιός τη χάρη σας!Διαφήμιση μέσω internet.Θα φάω ξύλο.LOL!

    By Anonymous Anonymous, at Sat May 19, 05:33:00 AM 2007  

Post a Comment


 Subscribe to Post Comments [Atom]



 << Home