ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ

Friday, January 13, 2006

Space Blues Vol.1



Μια φρέσκια και ευχάριστη ανακάλυψη πυροδότησε το post αυτό, το οποίο μοιάζει σα να ξεπήδησε μέσα από τη σειρά "Notes From The Digital Underground" του lkrory21. Αναφέρομαι στο Space Blues Vol.1, κυκλοφορία της Death To Spies, ενός "online music production house representing a collective of artists from across the globe". Η DTS διανέμει τις κυκλοφορίες της δωρεάν στο internet σε μορφή mp3 κάτω από Creative Commons Lisense, ενθαρρύνοντας όποιον το επιθυμεί να μοιραστεί τα τραγούδια με άλλους.

Το Space Blues Vol.1 αποτελεί μια εισαγωγή στους ήχους της DTS και περιέχει 12 τραγούδια από διάφορους μουσικούς. Το στιλ των τραγουδιών ποικίλει, αποκλείοντας έτσι την κατηγοριοποίηση του συγκεκριμένου album, αλλά το "Acid Breaks, Voodoo Beats & Space Blues" που χρησιμοποιεί η ίδια η DTS για να περιγράψει τη μουσική της είναι μια καλή ετικέτα. Ιδιόμορφη ηλεκτρονική μουσική με χαρακτήρα. Προσέξτε ιδιαίτερα το remix του Danny Decourtelle (aka Papadog) στο I'm a Man των The Hand Clappers, ενώ ο "βρώμικος" ήχος των Σουηδών MLF ξεχωρίζει αμέσως. Αξιοσημείωτα και το ατμοσφαιρικό Dirty Money των International Association, μαζί με το "ταξιδιάρικο" Vickie των Shoplifters United.

Φυσικά υπάρχει και η πολύ καλή παρουσία του Γιώργου Μαντά (aka Blend) με το (φοβερό) Crazy Baby και το Tokyo Rose Radio, η οποία εξάλλου με οδήγησε στην ανακάλυψη της DTS. Ο Blend που, με τους dub, downtempo και funky ήχους του, αποτελεί για μένα ότι καλύτερο έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική ηλεκτρονική σκηνή. Το Echo Warrior είχε λιώσει παλιότερα στο cd player μου. Δείτε οπωσδήποτε και το βίντεο του "what you sing is what you get" από τον τελευταίο του δίσκο.

2 Comments:

  • Πολύ καλή συλλογή όντως! Την ανακάλυψα μέσω του post σου και την 'κατέβασα' ASAP. Πιο πολύ απ' όλους μου άρεσαν οι MLF αλλά συνολικά είναι πολύ καλή συλλογή. Ωραίες και οι συμμετοχές από το ...'πατριωτάκι'(!!!). Το αίτημα σου για το review των G.B. έχει προωθηθεί στην Βιέννη ήδη. Λογικά, μες την βδομάδα...

    Αυτά προς το παρόν...

    See you around.

    By Blogger lkrory21, at Sun Jan 15, 05:46:00 PM 2006  

  • Thanks lkrory21, θα έχω το νου μου για τους G.B. Ελπίζω να συνεχίσεις δυναμικά τα "Notes From The Digital Underground" posts.

    By Blogger Qfwfq, at Mon Jan 16, 07:41:00 AM 2006  

Post a Comment


 Subscribe to Post Comments [Atom]



 << Home