ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ

Sunday, October 23, 2005

Ο Καλός Μας Στρατηγός

Ίσως να είμαι από τους ελάχιστους προνομιούχους (κάποιοι θα με πουν απλά τυχερό). Η εταιρεία στην οποία δουλεύω τα πηγαίνει πολύ καλά. Ειδικά από τότε που αρχίσαμε να δραστηριοποιούμαστε στο Internet κάνουμε χρυσές δουλειές. Φυσικό δεν είναι? Όταν έχεις παρουσία από την μια άκρη του πλανήτη μέχρι την άλλη, οι πελάτες σου αυξάνονται. Πλέον δε χρειάζεται καν να ψάχνουμε για νέους πελάτες. Φροντίζουν και μας βρίσκουν πρώτοι αυτοί! Εκατοντάδες τα email που λαμβάνουμε καθημερινά από ενδιαφερόμενους. Μπορεί να μας πρότεινε σ' αυτούς κάποιος κοινός συνεργάτης, να μας εντόπισαν μέσω αναζήτησης στον γκούγκλη, να βρήκαν τη διεύθυνση μας στη σελίδα της εταιρείας ή ακόμα ακόμα και να την αγόρασαν (ναι, στις μέρες μας οι καλές πληροφορίες κοστίζουν). Αυτό που έχει σημασία είναι ότι επικοινωνούν μαζί μας για να εξετάσουν τις προοπτικές συνεργασίας.

Πάρτε για παράδειγμα ένα email που λάβαμε πριν από δύο εβδομάδες από τη Νιγηρία. Το έστειλε ο Sani Abacha, στρατηγός με πολλά παράσημα. Μας πρότεινε να τον βοηθήσουμε να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη χώρα μας και αν όλα πήγαιναν καλά θα επένδυε ένα σεβαστό ποσό στην εταιρεία μας (μιλάμε για 7 μηδενικά). Αυτά που έπρεπε να κάνουμε ήταν ελάχιστα σε σχέση με την ανταμοιβή. Φυσικά στην αρχή είμασταν πολύ επιφυλακτικοί καθώς δεν ξέραμε τα κίνητρα του. Ο στρατηγός διέκρινε τη διστακτικότητά μας και τόνισε ότι στη χώρα του έχει πολύ καλό όνομα και είναι ιδιοκτήτης μιας οικογενειακής επιχείρησης με μεγάλη παράδοση. Έβαλε μάλιστα τη γυναίκα του, το γιο του και την ξαδέλφη του, να μας στείλουν και αυτοί email για να δούμε πόσο σημασία δίνει στις οικογενειακές αξίες μιας επιχείρησης. Τα μηνύματα της οικογένειας του πραγματικά μας άγγιξαν. Επιπλέον ο στρατηγός, σαν σωστός επιχειρηματίας, φρόντισε να επικοινωνήσουν μαζί μας ο δικηγόρος του και ο λογιστής του, για τα τυπικά θέματα της υπόθεσης.

Η κίνηση όμως που πραγματικά "κέρδισε" τους πάντες στην εταιρεία μας ήταν η αποκάλυψη από το στρατηγό ότι έχει κερδίσει και Νόμπελ. Αυτό μάλιστα! Κάνει οποιοδήποτε βιογραφικό να ξεχωρίζει. Στην αρχή σκεφτήκαμε ότι ίσως είχε κερδίσει το Νόμπελ ειρήνης, αλλά αμέσως συνειδητοποιήσαμε ότι κάτι τέτοιο ήταν λιγάκι οξύμωρο. Ρωτήσαμε λοιπόν τον ίδιο με ανυπομονησία. Η χαρά μας όταν μάθαμε ότι επρόκειτο για Νόμπελ λογοτεχνίας ήταν ανείπωτη. Μπορεί να περνάμε ολόκληρη τη μέρα μας μπροστά σε έναν υπολογιστή, αλλά έναν Καμύ και έναν Μάρκεζ τους διαβάζουμε κάπου κάπου. Ο στρατηγός μάλιστα προνόησε να μας στείλει και ένα link στην επίσημη σελίδα των βραβείων ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι έλεγε αλήθεια. Ικανοποιημένοι, απαντήσαμε ότι θα ήταν χαρά μας να συνεργαστούμε μαζί του, όχι τόσο για τα λεφτά φυσικά, αλλά επειδή ήταν ένα τόσο προικισμένο και ηθικό άτομο. Επιπλέον, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτόν τον κολοσσό ηθικής και ανιδιοτέλειας από τη Νιγηρία, αποφασίσαμε να δώσουμε εντολή στο τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας να αναπτύξει "έξυπνα" προγράμματα που θα εντοπίζουν email με περιεχόμενο παρόμοιο με αυτά του στρατηγού μας και θα τα προωθούν αμέσως στα ανώτερα στελέχη με την ένδειξη "επείγον".

Θα σας παρακαλούσα να κρατήσετε αυτά που σας είπα μεταξύ μας και να μη στείλετε τις πληροφορίες που σας έδωσα για το στρατηγό σε όλους όσους βρίσκονται στο address book σας. Ο αυξημένος ανταγωνισμός δεν θα μας κάνει καλό. Σε αντίθετη περίπτωση θα σας συμβεί μεγάλο κακό ή μπορεί και μεγάλο καλό, που είναι χειρότερο. Μια που το έφερε η κουβέντα, σας λέω ότι το παρών blog είναι καταραμένο και αφού διαβάσατε ήδη ένα post, θα πρέπει να επιστρέφετε καθημερινά και να διαβάζετε ότι καινούριο υπάρχει. Θα πρέπει επίσης να στέλνετε κάθε καινούριο post σε τουλάχιστον 10 από τα άτομα που υπάρχουν στο address book σας (τι τα έχουμε τα ρημάδια τα εικονίδια για email?). Αν δεν κάνετε ότι λέω, σας προειδοποιώ ότι θα σας συμβεί ακριβώς αυτό που επιθυμείτε.

0 Comments:

Post a Comment


 Subscribe to Post Comments [Atom]



 << Home